maanantai 13. kesäkuuta 2011

Ajatuksia kirjasta

Sain juuri päätökseen Jean Shinoda Bolenin kirjan: "Kiireellinen
viesti äidiltä. Kootkaa naiset, pelastakaa maailma."

Halusin koota itselleni muistiin muutamia mielestäni keskeisiä ja huomionarvoisia ajatuksia kirjasta. Tekstit ovat suoria lainauksia kirjasta.

”Kun maailman esityslista on miesten määräämä, se merkitsee, että koko planeettaamme, sen asukkaita ja Maan päällä tapahtuvaa elämää koskevat päätökset ja toimenpiteet tekee sukupuoli, joka todennäköisemmin ei tiedä, mitä muut kokevat, tuntevat tai kärsivät, tai ei välitä siitä”

”Naiset ja lapset kärsivät aina, eikä heillä ole mitään sananvaltaa, kun puhutaan sodasta. Miesten viesti on aina ollut, että naisten tulee pysytellä keittiössä, huolehtia lapsista ja jättää maailman asioista päättäminen miehille, ja sitä viestiä naiset ovat kuunnelleet. Äiti maan ja naisarkkityypin kiireinen viesti on, että on koottava naiset ja pelastettava maailma, koska miehet hoitavat asiaa niin huonosti, että edessä on katastrofi.”

”Kun tytöt saavat koulutusta, oppivat lukemaan ja saavat tietoa ravinnosta ja syntyvyyden säännöstelystä ja kun heillä on myönteisiä roolimalleja, he avioituvat myöhemmin ja synnyttävät vähemmän lapsia ja heidän lapsensa syntyvät terveempinä.”

”Antiikin Kreikan mytologiassa Gaia oli Maajumalatar... Muinaiset jumalatarta palvovat kansat elivät lähellä luontoa... Jumalatar oli ennen Jumalaa... Arkeologia ja mytologia tukevat sitä olettamusta, että ennen Jumalaa on ollut olemassa Jumalatar.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti